BerounDnes.cz
BerounDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Zpravodajství iDNES.cz - Praha a střední Čechy

Z regionu

Zpravodajství iDNES.cz - Praha a střední Čechy Zdroj: Zpravodajství iDNES.cz - Praha a střední Čechy |

Policisté pátrali v lese po dívce se sebevražednými sklony, našli ji v pořádku

16. 5. 2024 | V pražském Kunratickém lese policisté ve čtvrtek odpoledne pátrali po třináctileté dívce, která se v minulosti několikrát pokusila o sebevraždu. Do pátrání zapojili i vrtulník. Po hodině a půl ji našli v pořádku.

V laboratoři Zentivy unikla nebezpečná chemikálie, likvidovali ji hasiči

16. 5. 2024 | Pražští hasiči ve čtvrtek odpoledne zasahovali v chemické laboratoři v Dolních Měcholupech v ulici U Kabelovny, kde došlo k úniku nespecifikované nebezpečné chemikálie. „Látku jsme zlikvidovali, k úniku mimo laboratoř nedošlo,“ informoval mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Na místě zásahu sídlí farmaceutická společnost Zentiva, ta potvrdila, že se incident stal u ní.

Stavět se nad hlavním nádražím bude, nová čtvrť vznikne při modernizaci nástupišť

16. 5. 2024 | Jde o trend. Zvlášť v rostoucích metropolích, kde rychle ubývá volných stavebních pozemků. Navíc je to technicky zvládnutelné. Tak experti hodnotí miliardový záměr zástavby na platformě přímo nad kolejištěm hlavního nádraží. Podnět na změnu územního plánu od developerské společnosti Penta odhlasovalo zastupitelstvo Prahy 2. Kdy a v jakém rozsahu k zástavbě dojde, se dál řeší.

Policisté i hasiči v budově BIS prověřovali podezřelou zásilku s chemikálií

16. 5. 2024 | V budově Bezpečnostní informační služby (BIS) v pražských Stodůlkách zasahovali policisté, hasiči i záchranáři kvůli podezřelé zásilce. Potvrdil to mluvčí BIS Ladislav Šticha, podle kterého zásah probíhal u vstupu do objektu. Podle policie se na podatelně objevila neznámá látka. „Zásilku si odvezli hasičští chemici, kteří budou látku dále prověřovat,“ řekl pro iDNES.cz Šticha.

Za frakturu lebky 12 zápasů. Matoušek z Kroměříže zná trest za zranění

16. 5. 2024 | Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace zastavila činnost kroměřížskému Tomáši Matouškovi na dvanáct zápasů. V druholigovém utkání proti Spartě B fauloval protihráče Romana Horáka a způsobil mu frakturu lebky. Matouškovi hrozil trest až na rok a půl.

Pražské SPOLU chce právní posudek k Novým Holešovicím a veřejné projednání

16. 5. 2024 | Koalice SPOLU požádala náměstka pro dopravu a zároveň předsedu Dozorčí rady DPP Zdeňka Hřiba o zadání komplexního právního posudku, který by mohl odblokovat patovou situaci kolem projektu Nové Holešovice. Politikům vadí, že rozvoj okolí stanice metra stojí a městu hrozí, že bude platit penále. K návrhu se připojilo i hnutí STAN. Zároveň požadují veřejné projednání auditu k Novým Holešovicím. Koalice to ve čtvrtek uvedla v tiskové zprávě. ...

V Kladně hořel sklad olejů a autodílů. Zasahovala stovka hasičů, momentálně dohašují

16. 5. 2024 | V kladenské ulici Železničářů ve čtvrtek hořela průmyslová hala se skladem olejů a autodílů. U požáru zasahovala zhruba stovka hasičů, kteří vyhlásili zvláštní, tedy nejvyšší poplachový stupeň. Po 17. hodině už ho mohli snížit až na základní a aktuálně požářiště dohašují.

Politické zemětřesení v Brandýse. Čistý boj o moc, míní odvolaný starosta

16. 5. 2024 | Na radnici v Brandýse nad Labem-Staré Boleslavi se změnilo vedení. Zastupitelé odvolali starostu města Roberta Pechu (Vy jste město) a dva ze tří místostarostů – Jana Jirovského (Vy jste město) a Patricka Zandla (Piráti). Novým starostou zastupitelé zvolili Petra Soukupa (Naše dvojměstí).

Pražští policisté pronásledovali kradenou motorku. Spolujezdce mají, řidič uniká

16. 5. 2024 | Pražští policisté ve čtvrtek dopoledne pronásledovali dvoučlennou posádku, která jim ujížděla na kradeném motocyklu. Honičku zastavila až nehoda, po které se oba pasažéři dali na útěk. „Do pátrání jsme zapojili i policejního psovoda,“ uvedl pro portál iDNES.cz mluvčí pražské policie Richard Hrdina. Spolujezdce se jim podařilo zadržet, po řidiči stále pátrají.

Euroliga v novém: souboje o všechno, Final Six i druhá šance pro nejslabší

16. 5. 2024 | Euroliga basketbalistek, v níž působí hráčky ZVVZ USK Praha, se od příští sezony uskuteční v novém formátu. Základní část se odehraje místo dvou osmičlenných skupin ve čtyřech čtyřčlenných, soutěž bude na rozdíl od dřívějšího Final Four vrcholit turnajem Final Six. Vedení soutěže informovalo o změnách na svém webu.

Oprava Barrandovského mostu se protáhne, severní část je nutné vyztužit

16. 5. 2024 | Dokončení rekonstrukce Barrandovského mostu se do konce letních prázdnin nestihne. O pět let mladší severní most, který se nyní opravuje, je totiž v horším stavu než už opravená jižní část. Novinářům to dnes řekli zástupci magistrátu a Technické správy komunikací hl. m. Prahy (TSK). Problémy způsobil nekvalitní beton použitý při stavbě mostu v 80. letech minulého století. Část severního mostu se musí vyztužit. ...

Rovná se dnešnímu milionu. Pole skrývalo mincovní poklad z dob Přemyslovců

16. 5. 2024 | Jeden z dosud největších mincovních pokladů, které se v novodobé historii našly ve středních Čechách, skrývalo pole na Kutnohorsku. Jde o dva tisíce stříbrných denárů, mincí starých více než devět století. Poklad lidé pravděpodobně ukryli v době válek mezi Přemyslovci o český knížecí stolec.

Tramvaje mezi Palackého náměstím a Výtoní nejezdily, náklaďák strhl trakční vedení

16. 5. 2024 | Kvůli poruše vedení přerušili tramvajovou dopravu mezi Palackého náměstím a Podolskou vodárnou. Tramvaje jezdily odklonem, byla také zavedena náhradní autobusová doprava. Výluka skončila krátce před polednem.

Přes šest minut zkoumání. VAR měl technické problémy, sudí viděl šmouhy

16. 5. 2024 | Na jednu stranu vypadal smířeně. Jako by snad ani nechtěl rozebírat, jestli sudí ve středu na Slavii odvolali původně nařízenou penaltu pro Plzeň správně. Nakonec to ale hostujícímu trenérovi Miroslavu Koubkovi nedalo a spustil: „Sedm minut? Proč rozhodčí tu situaci zkoumali sedm minut?! Něco tam asi nesedělo.“

Trpišovský dál věří v titul: Stát se může cokoli. Bořil? Neuvěřitelné, s čím dohrál

16. 5. 2024 | Nejdřív chválil výkon týmu, který v nadstavbě poprvé v sezoně vyhrál zápas se soupeřem z elitní trojky. A pak mluvil slávistický kouč Jindřich Trpišovský také o šancích na titul: „Pořád věřím. I kdyby byla šance 0,01 procenta, musíme hrát naplno, Každý zápas v tomhle klubu je velký, pokaždé se musíme vydat, jak jen to jde.“

Oscarshow! Top výkon, krásný gól i chvála: Jeho nejhezčí střela za pět let

16. 5. 2024 | Jestli od někoho nečekáte takovou gólparádu, tak od něj. Umí skoro všechno. Číst hru, odebírat míče, oběhat obří prostor jako maratonec, vymyslet mazanou přihrávku, zmást soupeře rychlou kličkou. Ale šajtlí zakroucený volej z pětatřiceti metrů?

Veškerá moc v ČSSR patří pracujícím! Petice kritizuje další plastiku v metru

16. 5. 2024 | V reakci na petici za odstranění plastiky „Moskva - Praha“ ve stanici metra Anděl vznikla další. Její autor Ondřej Turek volá po odstranění reliéfu s nápisem „Veškerá moc v ČSSR patří pracujícímu lidu“ z vestibulu stanice Hradčanská. Pražský dopravní podnik redakci iDNES.cz sdělil, že historické dílo chce na místě ponechat, vestibul metra ale čeká proměna.

Slavia - Plzeň 3:0, domácí se nevzdali, jejich naděje trvá. Pomohly rychlé góly

15. 5. 2024 | Slávističtí fotbalisté ve třetím utkání ligové nadstavby doma porazili Plzeň 3:0 po gólech obránce Zmrzlého, záložníka Oscara a útočníka Jurečky. Pořád se tak drží naděje na zisk mistrovského titulu.

Desetitisíce Pražanů byly bez vody. Cisteren dodali málo, stěžovali si na Střížkově

15. 5. 2024 | V oblasti Střížkova, Proseku, Kobylis a Letňan bylo ve středu kvůli havárii vodovodního potrubí bez vody více než 56 tisíc obyvatel. O poruše informovala na svém webu společnost Pražské vodovody a kanalizace (PVK). K obnovení dodávek docházelo odpoledne kolem 16. hodiny. Přestože bylo náhradní zásobování podle firmy zajištěno, místní si stěžovali, že v nedostatečném množství.

Spor Kladna a kraje řeší kriminálka. Radní musel vysvětlovat financování autobusů

15. 5. 2024 | Dohady mezi Kladnem a Středočeským krajem o financování provozu krajské autobusové dopravy na Kladensku graduje. Kromě soudů už se kauzou zabývá také středočeská policie. Někdo totiž podal trestní oznámení na krajského radního pro oblast veřejné dopravy Petra Boreckého z hnutí STAN. Ten kvůli tomu před několika dny musel podávat vysvětlení na policii v Kladně, kde bylo oznámení podáno.



Zpravodajství BerounDnes.cz

Střední Čechy pouští k vodě novou kampaň. Pomocí dvojsmyslu láká na letní dovolenou u vody

Pod názvem Pustit k vodě dnes představila Středočeská centrála cestovního ruchu nový turistický produkt zaměřený na aktivní pobyt u vody i na vodě ve středních Čechách. Zároveň odstartovala kampaň, jejíž hlavním symbolem jsou růžové brýle a vtipné ...

Více než 30 milionů korun míří na podporu malých obcí Středočeského kraje

Radní včera schválili 64 žádostí o dotaci na rozvoj malých obcí do 2000 obyvatel. Největší dotace míří na intenzifikaci ČOV Měšice (1 999 000 Kč). Zám ...

Parní víkend v Lužné u Rakovníka nabídne přehlídku lokomotiv na točně, zvláštní vlaky i nový pivní speciál

V sobotu a neděli 11. a 12. května se mohou fanoušci železniční historie vypravit do železničního muzea Českých drah v Lužné u Rakovníka. České dráhy ...

Aplikace PID Lítačka představuje unikátní vyhledávač tras nové generace

Aplikaci PID Lítačka pro cestování v Praze a Středočeském kraji využívají každý den stovky tisíc lidí. Představuje tak nepostradatelný nástroj pro kaž ...

Zrekonstruovaná nádražní budova v Berouně nabízí moderní prostředí i víc obchodů

Správa železnic dnes slavnostně otevřela zrekonstruovanou nádražní budovu v Berouně. Stavbaři provedli celkovou obnovu tří vzájemně propojených objekt ...



Čtvrtek 16.5.2024
Středočeský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes