BerounDnes.cz
BerounDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Berounský deník - zprávy

Z regionu

Berounský deník - zprávy Zdroj: Berounský deník - zprávy |

V Nemocnici Hořovice poděkovali sestrám a ošetřovatelkám za jejich práci růžemi

18. 5. 2024 | /FOTO/ V květnu se slaví Mezinárodní den zdravotních sester a ošetřovatelek. Již tradičně hlavní sestra hořovické nemocnice rozdala při této příležitosti všem ošetřovatelkám a sestrám růže jako poděkování za jejich obětavou a náročnou práci.

Ve Lštěni u Hostomic hořelo v sobotu 18. května v plechové garáži

18. 5. 2024 | K požáru plechové garáže došlo v sobotu 18. května ráno ve Lštěni u Hostomic.

Dita Harvanová žije jen pro koně. Pořádá jezdecké kurzy i příměstský tábor

17. 5. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Nikdy neměla dovolenou. Každý den tráví s přítelem u koní. Když jsou nemocní, jde ke koním ten, který se cítí líp. Dita Harvanová (47) si pronajala stáje a louky v Tlusticích na Berounsku, kam každý den dojíždí ze Záluží. Chová zde šestadvacet koní a mnoho dalších zvířat.

Parkování v Berouně? Problém, parkovací místo si nepronajmete, garáže jsou plné

17. 5. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Zatímco v některých městech Středočeského kraje si lze pronajmout parkovací místo na ulici, Beroun to už od roku 2019 neumožňuje. Od města si lze pouze pronajmout garáž, ty jsou ale řadu let plně obsazeny. Jedinou možností je zakoupit si parkovací lístek nebo zlevněné oprávnění, což ale nezaručuje, že skutečně najdete volné místo.

V Králově Dvoře se konaly zápisy do mateřinek. Hlásí se hlavně tříleté děti

17. 5. 2024 | /FOTOGALERIE/ Rok s rokem se sešel a v úterý 14. a ve čtvrtek 16. května proběhly zápisy v obou králodvorských mateřinkách.

Opustili nás: Týdenní přehled zesnulých z Berounska

16. 5. 2024 | Ve spolupráci s hořovickou pohřební službou Pavla Zajíčka, Pohřební službou Beran Beroun a Pohřebním ústavem Jaroslava Punčochářová Beroun přinášíme jména zemřelých, s nimiž se jejich příbuzní a přátelé v uplynulých dnech rozloučili.

Dětský den s IZS si v areálu králodvorského zámku náramně užilo na tisíc dětí

16. 5. 2024 | /FOTO, VIDEO/ V úterý 14. května patřilo veškeré prostranství králodvorského zámku dětem a složkám Integrovaného záchranného systému.

Lékaři v Nemocnici Hořovice provedli unikátní operaci konečníkové píštěle

15. 5. 2024 | /FOTO/ Lékaři v Nemocnici Hořovice provedli unikátní operaci konečníkové píštěle pomocí vlastních kmenových buněk, kdy si pacient byl sám sobě dárcem. Doposud se tyto operace prováděly pouze u vybraných pacientů s Crohnovou chorobou a s pomocí kmenových buněk získaných od jiných dárců.

Peklo na silnicích. Kterým místům na Berounsku se raději vyhnout či jak je objet

14. 5. 2024 | Někde opravují silnici, jinde budují kanalizaci. Máme pro vás pár tipů, kterým místům na Berounsku je lepší se vyhnout, případně kudy vede objízdná trasa.

Fotokvíz: poznáte obec na Berounsku?

14. 5. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Všímáte si svého okolí? Samozřejmě ano. Ale poznáte města a obce na Berounsku i v okolí podle detailů, které pro vás zachytil hledáček redakčního fotoaparátu? Zkuste to s naším fotokvízem. Poznáte, odkud vám snímky přinášíme tentokrát?

Od pondělí bude opět uzavřena Zavadilka v Berouně. Řidiče čeká dlouhá objížďka

10. 5. 2024 | Po sedmi měsících bude opět uzavřena hlavní příjezdová silnice do Berouna přes Zavadilku. Všichni, kdo jezdí do Berouna přes Koledník a Tetín, budou muset po dlouhé objízdné trase.

Krajské peníze na rozvoj malých obcí pomohou také s rekonstrukcí ulice ve Vráži

10. 5. 2024 | Středočeští krajští radní schválili čtyřiašedesát žádostí o dotaci na rozvoj malých obcí do 2000 obyvatel. Peníze by měly zamířit i do Vráže na Berounsku. Záměr ještě musí projednat zastupitelé.

Medicentrum v Berouně vymění výtahy. Pro invalidy ale bude vždy jeden v provozu

10. 5. 2024 | Medicentrum v Berouně plánuje na letní prázdniny velkou rekonstrukci. Vymění zde oba výtahy.

Na nákup už v Žebráku spěchat nemusíte. Nová prodejna má otevřeno 24 hodin denně

9. 5. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Již druhou prodejnu na Berounsku, kde se dá nakupovat nonstop, slavnostně otevřel 9. května odpoledne Coop Hořovice. Po Berounu tak lze nakupovat 24 hodin sedm dní v týdnu i v Žebráku.

Opustili nás: Týdenní přehled zesnulých z Berounska

9. 5. 2024 | Ve spolupráci s hořovickou pohřební službou Pavla Zajíčka, Pohřební službou Beran Beroun a Pohřebním ústavem Jaroslava Punčochářová Beroun přinášíme jména zemřelých, s nimiž se jejich příbuzní a přátelé v uplynulých dnech rozloučili.

Když začínala, tekla jí z rukou krev. Dnes je hvězdou dřevorubeckých soutěží

8. 5. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Zkoušeli jste někdy přeseknout sekerou co nejrychleji špalek o průměru 25 cm? Karolína Urbanová z Nenačovic to dokáže za necelou minutu. A stejně tak její sestra Jana i maminka. V Evropě nemá klan Urbanů v dřevorubecké soutěži konkurenci.

Památku obětí holokaustu připomíná nyní v Berouně už sedmnáct Kamenů zmizelých

7. 5. 2024 | /FOTO, VIDEO/ V pondělí 6. května přibylo v Berouně devět nových Kamenů zmizelých, tzv. Stolpersteine, které připomínají osudy lidí deportovaných za druhé světové války do koncentračních táborů, kde byli zavražděni.

Opravy nádraží v Berouně skončily. Cestující potěší větší komfort i nové obchody

7. 5. 2024 | /FOTO, VIDEO/ V pondělí 6. května byla, po dlouhých třech letech, kdy do oprav vstoupila pandemie covidu a nedostatek pracovníků, opět otevřena nádražní hala v Berouně. Návštěvníkům bude k dispozici také několik obchodů nebo kaváren a dokonce i fitness.

Stanislava Miková z Berouna vydala první romské leporelo. Jmenuje se Tade jandre

6. 5. 2024 | /FOTO, VIDEO/ První leporelo v romštině, tedy knížku pro nejmenší děti, vydala spisovatelka a učitelka ze Základní školy Králův Dvůr - Počaply Stanislava Miková. Knížka dostala název Tade jandre, což znamená v češtině Vařená vejce a vyšla letos před Velikonocemi.

Příběh plný ztrát a začátků. Nejstarší žena Berounska slaví sto třetí narozeniny

6. 5. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Nejstarší ženou Berounska je paní Marie Barbora Františka Štichová, která dnes slaví sto třetí narozeniny. Žije v Tmani, v domě s pečovatelskou službou. Ke gratulantům se připojuje i redakce Berounského Deníku.



Zpravodajství BerounDnes.cz

Střední Čechy pouští k vodě novou kampaň. Pomocí dvojsmyslu láká na letní dovolenou u vody

Pod názvem Pustit k vodě dnes představila Středočeská centrála cestovního ruchu nový turistický produkt zaměřený na aktivní pobyt u vody i na vodě ve středních Čechách. Zároveň odstartovala kampaň, jejíž hlavním symbolem jsou růžové brýle a vtipné ...

Více než 30 milionů korun míří na podporu malých obcí Středočeského kraje

Radní včera schválili 64 žádostí o dotaci na rozvoj malých obcí do 2000 obyvatel. Největší dotace míří na intenzifikaci ČOV Měšice (1 999 000 Kč). Zám ...

Parní víkend v Lužné u Rakovníka nabídne přehlídku lokomotiv na točně, zvláštní vlaky i nový pivní speciál

V sobotu a neděli 11. a 12. května se mohou fanoušci železniční historie vypravit do železničního muzea Českých drah v Lužné u Rakovníka. České dráhy ...

Aplikace PID Lítačka představuje unikátní vyhledávač tras nové generace

Aplikaci PID Lítačka pro cestování v Praze a Středočeském kraji využívají každý den stovky tisíc lidí. Představuje tak nepostradatelný nástroj pro kaž ...

Zrekonstruovaná nádražní budova v Berouně nabízí moderní prostředí i víc obchodů

Správa železnic dnes slavnostně otevřela zrekonstruovanou nádražní budovu v Berouně. Stavbaři provedli celkovou obnovu tří vzájemně propojených objekt ...



Neděle 19.5.2024
Středočeský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes